En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Kryssa på SS Sudan

Egypt

Kryssa på SS Sudan


Steam Ship Sudan - SS Sudan

Steam Ship Sudan – SS Sudan

 
Ångfartyget S/S Sudan andas av minnen, -minnet av den egyptiske monarken Fouad som fick henne som gåva 1885, men även minnet av alla de resenärer som gästat henne under den tid som konsthistorien kommit att kalla för ”La Belle Epoque”.
 
Här är minnet av Hercule Poirot, som Agatha Christie lät spatsera hennes däck i boken Döden på Nilen levande, och längs de breda promenaddäcken är det lätt att föreställa sig hur dåtidens damer med parasoll, och herrar arkeologer strövande och kopplande av i yppersta komfort under sina resor längs med Nilen. Lika levande blir minnet av hieroglyfernas uttydare Champollion eller Tutankhamons upptäckare Howard Carter. Under färden får vi, i deras fotspår återupptäcka alla Egyptens magiska platser utmed Nilen.
SS Sudan

SS Sudan

 
Livet ombord tar oss på fler sätt än en tillbaks i tiden. Dels till det klassiska Egypten, men även till början av förra seklskiftet. I loungbaren är trävirke, koppardetaljer och möbler hantverk ”från tiden”, och på väggarna i skeppet hänger åldriga fotografier av de många berömdheter besökare som satt sin prägel, både på detta skepp som på i den egyptiska historien; -som Egyptens siste monark och ägare av skeppet: HM Kung Farouk.
 
Restaurangen har inte förlorat något av sin forna sekelskiftes-charm, och erbjuder nu liksom då det finaste det egyptiska och franska köken har att erbjuda.
 
Läs gärna mer om vår resa «Lyxkryssning på Nilen» med SS Sudan.

Utforsk lignende

Blogginnlegg