Marrakech med fotturer i Atlasfjellene

Reisevilkår

Orient Travel har gitt nødvendige garantier til handelskammeret.

Bestilling & Betaling

Orient Travel sender tilbud på ønsket reise med full informasjon og gjeldende prisinformasjon.

Når kunden har akseptert tilbudet, vil reservasjonen foretas med skriftlig bekreftelse via e-post med fulle navn i henhold til pass, adresseopplysninger og fødselsdato. Dermed er reservasjonen bindende.

Når Orient Travel bekrefter prisen, sendes reisedokumenter og faktura på forskuddsbetaling og sluttbetaling. Faktura på forskuddsbetaling betales til bankgiro 377-7612 innen to bankdager.

Forskuddsbeløpet trekkes fra totalprisen på reisen og den endelige betalingen av reisen betales på faktura til bankgiro 377-7612 minst 60 dager før avreise.

Forskuddsbetalingen for den aktuelle reisen er alltid angitt i tilbudet og varierer avhengig av reiseprogrammet. Forskuddsbetalingen er for tiden fra NOK 3 000 per person.

Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, betales hele reisen ved bestilling via bankoverføring.
Hotellene som er oppført for hver hotellstandard i tilbudet brukes hovedsakelig. Ved overbestilling kan spesifiserte hoteller erstattes med andre lignende hoteller med mulig prisjustering.

Ombestilling

Endring av avreisested, avreisedag, reiselengde eller reise anses som avbestilling og ny bestilling. For hver endring i reisekontrakten som er inngått av den reisende, belastes det en kostnad på grunn av merkostnader for Orient Travel. Denne avgiften varierer avhengig av reisen.

Avbestillingskostnad

Avbestillingsgebyr:

  • Ved avbestilling mer enn 60 dager før avreise, betales tilsvarende bestillingsgebyr/forskuddsbetaling.
  • Ved avbestilling 60 dager eller mindre før avreise betales 100 % av reisens pris.

Avbestillingsforsikring & Reiseforsikring :

Avbestillingsforsikring & Reiseforsikring er ikke inkludert i prisen for reisen. Du kan tegne en avbestillingsforsikring & Reiseforsikring fra europeiske ERV hos oss.

Med forbehold om endringer i avtalevilkårene

Orient Travel forbeholder seg retten til å gjøre endringer i informasjonen om reisen før det er inngått avtale med den reisende. Vi forbeholder oss også retten til å gjøre endringer i reisevilkårene som gjelder for den reisende til den reisendes ulempe. For alle slike endringer gjelder pakkereisloven § 12 (tilsvarer generelle vilkår og betingelser § 5.2)

Prisendringer

Prisene som er oppgitt er kun veilende og kan også endres, opp eller ned, avhengig av prisendringer. Aktuelle priser er tilgjengelige på vår hjemmeside www.orienttravel.se. Se supplement til generelle reisevilkår 5.5.

Endringer i dagsprogrammer

Dagsprogrammer eller programpunkter på våre reiser kan endre seg på grunn av nasjonale helligdager, avlyste eller forsinkede tog eller fly, lukkede utfluktsmål, trafikkaos og værforhold. Orient Travel kompenserer reisende med andre ordninger så langt det er mulig. Endringer av denne typen reduserer normalt ikke prisen for reisen.

Reisedokumenter

Den reisende er ansvarlig for å sjekke ordrebekreftelsen og reisedokumentene så snart de er mottatt. Eventuelle feil må rapporteres umiddelbart til Orient Travel. For- og etternavn må staves nøyaktig som i passet. Hvis dette ikke gjøres før etter at billetten er skrevet ut, vil flyselskapene kreve et ekspedisjonsgebyr eller alternativt vil man risikere at en ny billett må bestilles med medfølgende kostnader (disse avgiftene blir pålagt passasjeren). Ellers, på grunn av gjeldende sikkerhetsregler, kan passasjeren nektes ombordstigning.

Pass/Visum

Den reisende er ansvarlig for at passet er gyldig og nødvendige visum er tilgjengelig. Merk at mange land krever at passets gyldighetsperiode er opptil 6 måneder etter planlagt hjemreise. Et ødelagt pass eller et pass som mangler en side kan resultere i et innreiseforbud. Mange land krever at minst en side skal være blank (for stempler og visum). Sjekk med hvert lands ambassade hva som kreves for innreise. Noen land godtar ikke reisende med israelske stempler i passet. For innreise til enkelte land, må Orient Travel skaffe passkopier for videresending til ambassader eller lokale myndigheter.

Vaksinasjoner

Sjekk alltid med lege eller vaksinasjonssenter om vaksinasjon er nødvendig på destinasjonen. Den reisende er ansvarlig for å ha obligatoriske vaksinasjoner.

Minimum antall ved avbestilling av reise

Hvis arrangøren har en rimelig grunn til å anta at antall påmeldte senest 25 dager før avreise er mindre enn det spesifiserte minimumsantallet for hver reise, har arrangøren rett til å avbestille reisen.

Flyturen

Flybilletten er personlig, kan ikke overføres og kan bare brukes på de angitte dagene for avreise. Flytidene er alltid foreløpige, også de som står på bekreftelsen. Flyselskapene er ansvarlige overfor passasjeren i samsvar med avtalene og forskriftene som er angitt på flybilletten. Hvis den reisende velger å bestille flyreisen selv, er det den reisendes plikt å varsle arrangøren om eventuelle timeplanendringer da disse er utenfor arrangørens kontroll. Eventuelle ekstra kostnader for flyforsinkelser som overføringer, ekstra hotellkvelder og mer, må bekostes av den reisende. Det gis ikke fradrag for ubenyttede arrangementer.

Overnatting

Prisene er basert på delopphold i dobbeltrom. Hvis det ønskes et enkeltrom, tilkommer enkeltromstillegg. Prisene for barn varierer avhengig av alder og hotellforhold. Ekstra seng betyr vanligvis sammenleggbar seng, sovesofa eller lignende. Hotellene på våre reiser er foreløpige og kan byttes til andre hoteller med lik eller høyere standard med mulig prisjustering. Hvis du reiser alene og vil dele et dobbeltrom med en annen reisende av samme kjønn, kan vi bare tilby et dobbeltrom bare hvis en annen reisende har samme ønsker. Hvis det ikke er noen reisende med samme ønsker, må den reisende betale tilleggsavgift for enkeltrom. Tremannsrom eller dobbeltrom med ekstraseng for tre voksne kan ofte ordnes ved forespørsel.

Ekstra ordninger

Ekstra ordninger som spesiell overnatting, utflukter, måltider og andre ordninger osv. fås mot tilskudd i den grad det er mulig. Noen ordninger kan forhåndsbestilles og andre kan bestilles på destinasjonen. Hvis bestilte ekstraordninger ikke kan leveres, vil bare betalte ekstra kostnader bli refundert.

Delvis benyttelse av arrangørens ordninger

Hvis den reisende uteblir fra angitt transport eller ikke klarer å benytte seg av ordningene som er inkludert i reisen, kan ingen kompensasjon påberegnes.

Ønsker

Orient Travel bestreber seg på å tilfredsstille mulige ønsker og forespørsler så langt det er mulig. Vi vil påpeke at ønsker er ønsker og at de ikke kan garanteres med mindre de er bekreftet i reiseavtalen.

Reklamasjoner

Klager skal alltid gjøres på destinasjonen for enhver handling. Krav om prisavslag eller skader må fremsettes skriftlig til turoperatøren så snart som mulig og senest to måneder etter hjemkomst.

Tvisteløsning

Partene bør prøve å løse tvister om tolkning eller anvendelse av avtalen på egen hånd. Hvis partene ikke kan bli enige, kan tvisten prøves av Allmänna reklamationsnämnden (ARN), Box 174, 101 23 Stockholm, www.arn.se eller av den svenske offentlige domstolen.

Generell lov om databeskyttelsesforordning (GDPR)

Vi i Orient Travel overholder GDPR-databeskyttelsesforordningen. Dette betyr at du kan føle deg trygg på vår håndtering av informasjonen du gir oss, og at du bør vite at vi er ansvarlige og har stor respekt for ditt personvern og din databeskyttelse. Les mer her.

Reservasjon for trykkfeil og endringer

Orient Travel forbeholder seg retten til å gjøre endringer i informasjonen før en avtale med den reisende på grunn av korrektur- og trykkfeil. Vi forbeholder oss retten til endringer i pris, reisedato, flyselskaper og andre ting i programmet som vi ikke kunne forutse ved planlegging av reisen og trykking av informasjon. Aktuell informasjon og priser er tilgjengelig på vår hjemmeside.

 

Ovennevnte reisevilkår gjelder med mindre annet er angitt. Spesielle reisevilkår gjelder for spesielle arrangementer og gruppereiser.