En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Jordbävning i Al Amerat

Oman

Jordbävning i Al Amerat


Muscat: En darrning, som inträffade i en förort till Muscat på tisdagskvällen var den första i sitt slag och kan klassificeras som en «icke-förvarnad» jordbävning , sade direktören för Earthquake Monitoring Centre vid Sultan Qaboos University i en intervju.
 
Dr Issa Al Hussein sade att skalvet som skakade delar av wilayat Al Amerat, inte är ett tecken på ett kommande större skalv. Han tillade att det i Al Hajar bergen i Oman ofta inträffar skakningar som liknar Al Amerat men som normalt inte känns av hela befolkningen.
 
«Epicentrum av jordbävningen, som inträffade vid 08:06 på tisdagen, var ca 30 km från staden Muscat och upplevs av en större del av befolkningen eftersom det var ytlig», säger Dr Issa Al Hussein.
 
Jordbävningen registrerades som med styrkan 2 på Richterskalan av seismologiska centrum i Sultan Qaboos universitet.
 
I en kommentar till liknande skalv som inträffade i sultanatet, förklarade han att skalv som liknar Al Amerat registrerades i Samad Al Shaan området Ash Sharqiyah guvernoratet för sju år sedan.
 
«En kraftig jordbävning registrerades i Yiti by i 2010. Al Rustaq slogs också av en serie skalv i slutet av nittiotalet», sade den seismologiska experten .

Utforsk lignende

Blogginnlegg