reiser til taj mahal

Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala

med Orient Travel

reise til India med orienttravel

Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala

med Orient Travel

Amber fort

Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala

med Orient Travel

Hawa Mahal i Jaipur

Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala

med Orient Travel

Reis til Indias gylne triangel

Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala

med Orient Travel

Jaipur

Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala

med Orient Travel

Humayun i Delhi

Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala

med Orient Travel

Kovalam

Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala

med Orient Travel

hindustatyer

Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala

med Orient Travel

Kovalam

Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala

med Orient Travel

Kart over Tur i India med Delhi, Taj Mahal og Kerala


Dag 1. Skandinavia – Delhi

Fly fra Skandinavia med ankomst til New Delhi sent på kvelden eller tidlig neste morgen. (Måltid på flyreisen inkludert)

Dag 2. Delhi (bytur med Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan)

Vi ankommer flyplassen i New Delhi og blir møtt i ankomstterminalen av vår representant som tar oss til hotellet vårt for innsjekking. Etter å ha hvilt etter den lange reisen, blir vi hentet av guiden vår som tar oss med på en tur i Delhi. Vi starter med å besøke Qutub Minar – Indias høyeste steintårn. Tårnet er en minaret og ble bygget av Qutub – ud-din Aibak i 1199, han rev 27 hinduistiske og Jain-templer og brukte søylene deres til å bygge Quwwat-moskeen – ul-islam med det høye tårnet. Vi besøker deretter Humayuns grav, bygget av enken etter den andre mogul-keiseren Humayun. Graven er et enestående monument i indo-persisk stil, en forløper til Taj Mahal. Så kjører vi forbi den imponerende India Gate, parlamentsbygningen og Rastrapati Bhawan - presidentens bolig. Vi kjører deretter tilbake til hotellet for overnatting. (Frokost inkludert)

Dag 3. Delhi (bytur med Raj Ghat, Jama Masjid)

Etter frokost blir vi hentet på hotellet for å fortsette å utforske Delhi om morgenen, og turen begynner med et besøk i Raj Ghat, et minnesmerke over Mahatma Gandhi, for så å kjøre forbi Det røde fortet og fortsette til Jama Masjid – en av Asias største moskeer. Dette var det siste arkitektoniske mesterverket bygget av mogul-keiseren Shahjahan i 1656 med hjelp av 5000 håndverkere, og det ble bygget overfor Det røde fortet. Moskeen er også kjent som Masjid – I-Jahanuma som betyr omtrent «moskeen som befaler sitt syn på verden». Størrelsen på moskeen er 65 m x 35 m med plass til over 25 000 bedende og selve gårdsplassen er 100 kvadratmeter. På ettermiddagen har vi tid til å utforske byen på egen hånd. Overnatting på hotell i Delhi. (Frokost inkludert)


Dag 4. Delhi – Agra (Taj Mahal, Agra fort)

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet i Delhi for å dra til Agra. Reisen på drøyt 200 km tar omtrent 4 timer, og når vi ankommer sjekker vi først inn på hotellet og får tid til å spise lunsj. På ettermiddagen besøker vi fantastiske Taj Mahal (stengt på fredager) som virkelig er alt du har drømt om og litt mer! Taj Mahal er et mausoleum som ble reist på 1600-tallet av mogul-keiseren Shah Jahan over hans elskede kone Mumtaz Mahal. Det tok 20 000 håndverkere 22 år å bygge Taj Mahal og den vakre hvite marmoren ble fraktet over 300 km med en flåte av over 1000 elefanter. Taj Mahal fremstår perfekt uansett hvilken vinkel du ser den fra, men mest forbløffende er de utrolig vakre marmorinnsatsene du ser på nært hold. Vi vil ha god tid til å glede oss over dette arkitektoniske mesterverket før vi fortsetter til Agra fort, også kalt Det røde fortet, som er et annet eksempel på mogulens arkitektur. Dette fortet var et kongelig sete og et sterkt grep for mogulenes rike i flere generasjoner. Herfra ble riket styrt og administrert og den nåværende strukturen stammer fra Akbar den store som reiste murene, portene og de første bygningene på den østlige bredden av Yuman-elven. Senere fortsatte det imponerende bygget av Shah Jehan og sønnen Aurangzeb. Vi besøker her blant annet den offentlige audienssalen og de kongelige paviljongene. Resten av ettermiddagen og kvelden kan brukes på egen hånd. Overnatting på et hotell i Agra. (Frokost inkludert)

Dag 5. Agra - Fatehpur Sikri – Jaipur

Vi spiser frokost på hotellet og sjekker deretter ut for å fortsette reisen til Jaipuir (ca. 230 km / 6 timers kjøretur). På veien besøker vi den forlatte røde sandsteinsbyen Fatehpur Sikri, som keiseren Embar Akbar den store bygde til sin hovedstad med palass på slutten av 1600-tallet. Byen ble imidlertid forlatt kort tid etter at den ble bygd da de lokale brønnene drenerte, og til og med i dag er byen omtrent i samme stand som da den ble forlatt for over 300 år siden. Byen er komplett med palasser og moskeer og var da den ble bygget større enn London. Nå er det et flott sted å vandre rundt med bygningene i nær nok perfekt stand. Reisen fortsetter deretter til Jaipur hvor vi sjekker inn på hotellet og deretter har ettermiddagen til egen disposisjon. Overnatting på hotell i Jaipur. (Frokost inkludert)


Dag 6. Jaipur (Amber, Vindenes palass, bytur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar og markeder)

Vi spiser frokost på hotellet og drar deretter på en heldags utflukt i og utenfor Jaipur. Vi starter med å kjøre til den gamle hovedstaden Amber og besøker det vakre fortet her. Keiseren Akbar den store mest suksessrike generalen, Maharaja Mansingh, begynte byggingen av Amberfortet på 1600-tallet. Før palasset i Jaipur ble bygget, var Amber maktens sete. Amberfortet er omgitt av befestede murer og har en vakker utsikt over Moatsjøen. Ruiner og rester er spredt over et stort område i de omkringliggende høydene i Aravalli. Vi tar oss opp til fortet med en elefant eller jeep, og vel ved fortet vi går gjennom det omfattende komplekset av gårdsrom og haller. Mange av hallene har fantastiske veggmalerier med edelstener og speil i veggene. Mest fascinerende er kanskje Sheesh Mahal, et vakkert speilrom der et enkelt lys reflekteres i de mange speilene og lyser opp hele rommet. På vei til Amber stopper vi og ser Vindenes palass, også kjent som Hawa Mahal. Bak den vakkert forseggjorte sandsteinsfasaden kunne kvinnene på retten se ned på de daglige hendelsene på gaten. Den kjølige brisen ser gjennom alle fasadens vinduer og åpninger – derav navnet Vindenes palass. Vi forlater Amber og kjører videre for å besøke selve byen Jaipur. Høydepunktene inkluderer bypalasset, som er et overveldende kompleks av utsøkte palasser, hager og gårdsrom, håndverk og utskårne døråpninger. Palace Museum har samlinger av sjeldne manuskripter, kostymer, tepper og miniatyrmalerier. Vi går videre til det tilstøtende Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som Maharajan i Jaipur bygde i 1726 og som er et av fem slike astronomiske underverk konstruert av Sawai Jai Singh og som gir nøyaktige prognoser selv i dag. Det blir til slutt tid til å vandre rundt i de lokale markedene i byen. Overnatting på hotellet i Jaipur. (Frokost inkludert)

Dag 7. Jaipur – Cochin

Om morgenen vil det være transport til flyplassen for innenlandsfly til byen Cochin i Kerala i det sørvestlige India. Vi ankommer Cochin på ettermiddagen og blir møtt her av vår lokale representant som tar oss til hotellet og vi har resten av dagen på egen hånd. Byen Cochin er spredt på en rekke øyer og odder som danner en naturlig beskyttet havn på Arabiahavet. Byen ble grunnlagt i 1341 etter at en flom hadde forvandlet områdets geografi til en naturlig beskyttet havn og ble snart den viktigste havnen for Malabarkystens krydderhandel. Kochi ble etter hvert en ledende handelsvei mellom Europa og Kina. Byens herskere inviterte folk fra vest, som tiltrakk seg blant annet jøder og kristne som bosatte seg og dannet sine egne samfunn her. Overnatting på hotell i Cochin. (Frokost inkludert)


Dag 8. Cochin (bytur med Det nederlandske palasset og synagogen)

Etter å ha spist frokost på hotellet drar vi ut på en bytur hvor vi først besøker Det nederlandske palasset (stengt på fredager og jødiske høytider). Det nederlandske palasset, først kjent som Mattancherry Palace, ble opprinnelig bygget av portugiserne og presentert for Rajan av Cochin i 1555. Det nåværende navnet ble gitt til palasset etter at nederlenderne hadde fullført reparasjoner og utvidelse i 1663. Hverken portugisiske eller nederlendere har imidlertid hatt sin bolig her, og innredningen er dekorert med veggmalerier fra det hinduistiske epos Ramayana. Vi fortsetter til bysynagogen (stengt på fredager, lørdager og jødiske høytider), bygget i 1568. Her ser vi blant annet inskripsjoner i kobber som dokumenterer privilegiene som er gitt jødene av byens herskere og vakre kinesiske håndmalte fliser. Vi avslutter byturen ved vannet der vi får se spesielle kinesiske fiskegarn som brukes når det er høyvann i en form for mekanisk fiske. Det antas at denne fisketeknikken kom til Cochin med Kublai Khans handelsmenn og den brukes fortsatt i dag av de lokale fiskerne på Fort Cochin. Ettermiddagen blir brukt på egen hånd. Overnatting på hotell i Cochin. (Frokost inkludert)

Dag 9. Cochin – Alleppey

Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og forlater Cochin for å kjøre sørover langs kysten til Alleppey. Den 60 km lange reisen tar omtrent halvannen time og vi ankommer en tradisjonell «Ketuvallam»-husbåt for et fantastisk kveldscruise med overnatting. Alleppey er omgitt av et nettverk av innsjøer, laguner, elver og kanaler som fører oss gjennom et fantastisk landskap og gjennom trange kanaler til små landsbyer i området. Sent på kvelden la vi oss til anker ved den vakre Vembanadsjøen hvor vi overnatter. (Frokost inkludert)

Dag 10. Alleppey – Kovalam

Vi spiser frokost på husbåten og tar av i land for å forlate båten og kjøre sørover til kystbyen Kovalam. Reisen til Kovalam er 225 km og tar omtrent 6 timer. Vi kommer fram på kvelden og sjekker inn på et hyggelig strandhotell for natten. (Frokost inkludert)

Dag 11. Kovalam (sol og bading)

Dagen blir brukt på egen hånd med sol og bading. (Frokost inkludert)

Dag 12. Kovalam - Trivandrum – Skandinavia

Transport til flyplassen for fly hjem til Skandinavia. (Frokost og måltid på flyreisen inkludert)

Se priser & forespørsler om tilbud
Se priser & forespørsler om tilbud