tigersafari i india

Tigersafari i India med det gylne triangel

med Orient Travel

Hjortar i Ranthambore

Tigersafari i India med det gylne triangel

med Orient Travel

En bild på en hjort i Ranthambore

Tigersafari i India med det gylne triangel

med Orient Travel

tigersafari i india

Tigersafari i India med det gylne triangel

med Orient Travel

En bild på en sjö i Ranthambore

Tigersafari i India med det gylne triangel

med Orient Travel

Krokodil i Ranthambore

Tigersafari i India med det gylne triangel

med Orient Travel

reise til India med orienttravel

Tigersafari i India med det gylne triangel

med Orient Travel

reiser til taj mahal

Tigersafari i India med det gylne triangel

med Orient Travel

Humayun i Delhi

Tigersafari i India med det gylne triangel

med Orient Travel

Hawa Mahal i Jaipur

Tigersafari i India med det gylne triangel

med Orient Travel

Kart over Tigersafari i India med det gylne triangel


Dag 1. Skandinavia – Delhi

Fly fra Skandinavia med ankomst til New Delhi sent på kvelden eller tidlig neste morgen. (Måltid på flyreisen inkludert)

Dag 2. Delhi (bytur med Raj Ghat, Jama Masjid, Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan)

Vi ankommer flyplassen i New Delhi og blir møtt i ankomstterminalen av representanten vår som tar oss til hotellet vårt for innsjekking der vi har tid til å hvile etter den lange flyturen. Etter frokost blir vi hentet på hotellet for å utforske Delhi på dagen, og dagen begynner med et besøk i Raj Ghat, et minnesmerke over Mahatma Gandhi, for så å kjøre forbi Det røde fortet og fortsette til Jama Masjid – en av Asias største moskeer. Dette var det siste arkitektoniske mesterverket bygget av mogul-keiseren Shahjahan i 1656 med hjelp av 5000 håndverkere, og det ble bygget overfor Det røde fortet. Moskeen er også kjent som Masjid – I-Jahanuma som betyr omtrent «moskeen som befaler sitt syn på verden». Størrelsen på moskeen er 65 m x 35 m med plass til over 25 000 bedende og selve gårdsplassen er 100 kvadratmeter. Vi kan glede oss over en tur med rickshaw gjennom basarene i Chandani Chowk. På ettermiddagen fortsetter byturen og vi besøker Qutb Minar – Indias høyeste steintårn. Tårnet er en minaret og bygningen ble bygget av Qutb-ud-din Aibak i 1199, han rev 27 hindutempler og Jain-templer og brukte søylene deres til å bygge Quwwat-ul-Islam-moskeen med det høye tårnet. Vi besøker deretter Humayuns grav, bygget av enken etter den andre mogul-keiseren Humayun. Graven er et enestående monument i indo-persisk stil, en forløper til Taj Mahal. Så kjører vi forbi den imponerende India Gate, parlamentsbygningen og Rastrapati Bhawan - presidentens bolig. Overnatting på hotell i Delhi. (Frokost inkludert)


Dag 3. Delhi – Agra (Taj Mahal, Agra fort)

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet i Delhi for å dra til Agra. Reisen på drøyt 200 km tar omtrent 4 timer, og når vi ankommer sjekker vi først inn på hotellet og får tid til å spise lunsj. På ettermiddagen besøker vi fantastiske Taj Mahal (stengt på fredager) som virkelig er alt du har drømt om og litt mer! Taj Mahal er et mausoleum som ble reist på 1600-tallet av mogul-keiseren Shah Jahan over hans elskede kone Mumtaz Mahal. Det tok 20 000 håndverkere 22 år å bygge Taj Mahal og den vakre hvite marmoren ble fraktet over 300 km med en flåte av over 1000 elefanter. Taj Mahal fremstår perfekt uansett hvilken vinkel du ser den fra, men mest forbløffende er de utrolig vakre marmorinnsatsene du ser på nært hold. Vi vil ha god tid til å glede oss over dette arkitektoniske mesterverket før vi fortsetter til Agra fort, også kalt Det røde fortet, som er et annet eksempel på mogulens arkitektur. Dette fortet var et kongelig sete og et sterkt grep for mogulenes rike i flere generasjoner. Herfra ble riket styrt og administrert og den nåværende strukturen stammer fra Akbar den store som reiste murene, portene og de første bygningene på den østlige bredden av Yuman-elven. Senere fortsatte det imponerende bygget av Shah Jehan og sønnen Aurangzeb. Vi besøker her blant annet den offentlige audienssalen og de kongelige paviljongene. Resten av ettermiddagen og kvelden kan brukes på egen hånd. Overnatting på et hotell i Agra. (Frokost inkludert)

Dag 4. Agra - Fatehpur Sikri – Ranthambhore

Vi spiser frokost på hotellet og sjekker deretter ut for å fortsette reisen til Ranthambhore (ca. 250 km / 6–7 timers kjøretur). På veien besøker vi den forlatte røde sandsteinsbyen Fatehpur Sikri, som keiseren Embar Akbar den store bygde til sin hovedstad med palass på slutten av 1600-tallet. Byen ble imidlertid forlatt kort tid etter at den ble bygd da de lokale brønnene drenerte, og til og med i dag er byen omtrent i samme stand som da den ble forlatt for over 300 år siden. Byen er komplett med palasser og moskeer og var da den ble bygget større enn London. Nå er det et flott sted å vandre rundt med bygningene i nær nok perfekt stand. Reisen fortsetter deretter til Ranthambhore hvor vi sjekker inn på hotellet og deretter har ettermiddagen til egen disposisjon. Overnatting på hotell i Ranthambhore. (Frokost inkludert)


Dag 5. Ranthambhore nasjonalpark – Tiger-safari

Tidlig på morgenen blir vi hentet på hotellet og legger ut på en spennende dagstur i Ranthambhore nasjonalpark. Ranthambore kjent for den store tigerbestanden i området, og i tillegg til tigre er det mer enn 270 forskjellige fuglearter her. Siden turismen i området begynte å øke, har også befolkningen i landsbyene i området økt. Dette førte til økt kontakt mellom lokalbefolkningen og tigre, og til og med dødsulykker skjedde oftere og oftere. Regjeringen i India startet derfor i 1972 «Project Tiger» som betydde at et stort område ble avsatt til tigrene som i dag er Ranthambore nasjonalpark. I 2005 var det 26 tigre i reservatet, som er langt færre enn de 44 som ble registrert på 1980-tallet. Men i 2008 ble mer enn 14 barn født, og denne økningen i bestanden skyldes i stor grad det langsiktige bevaringsarbeidet som blir utført her. Lokalbefolkningen har blitt oppmuntret til å holde seg borte fra tigrene og ikke bo i reservatet. Dette var en stor investering fra regjeringen i India, men viser nå gode resultater. Etter turen i parken kjører vi tilbake til hotellet for å spise en velfortjent frokost. Vi har deretter dagen på egen hånd frem til ettermiddagen når vi igjen drar på en tur i parken for å oppleve de fantastiske tigrene i deres bomiljø. Overnatting på hotell i Ranthambhore. (Frokost, lunsj og middag inkludert)

Vær oppmerksom på at det ikke er garantert å se tigre da de bor fritt i området.

Dag 6. Ranthambhore - Jaipur

Turen fortsetter i dag til Jaipur, reisen på 185 km tar omtrent 3–4 timer, og når vi ankommer sjekker vi inn på hotellet og har resten av dagen til disposisjon på egen hånd. Overnatting på hotell i Jaipur. (Frokost inkludert)


Dag 7. Jaipur (Amber, Vindenes palass, bytur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar og markeder)

Vi spiser frokost på hotellet og drar deretter på en heldags utflukt i og utenfor Jaipur. Vi starter med å kjøre til den gamle hovedstaden Amber og besøker det vakre fortet her. Keiseren Akbar den store mest suksessrike generalen, Maharaja Mansingh, begynte byggingen av Amberfortet på 1600-tallet. Før palasset i Jaipur ble bygget, var Amber maktens sete. Amberfortet er omgitt av befestede murer og har en vakker utsikt over Moatsjøen. Ruiner og rester er spredt over et stort område i de omkringliggende høydene i Aravalli. Vi tar oss opp til fortet med en elefant eller jeep, og vel ved fortet vi går gjennom det omfattende komplekset av gårdsrom og haller. Mange av hallene har fantastiske veggmalerier med edelstener og speil i veggene. Mest fascinerende er kanskje Sheesh Mahal, et vakkert speilrom der et enkelt lys reflekteres i de mange speilene og lyser opp hele rommet. På vei til Amber stopper vi og ser Vindenes palass, også kjent som Hawa Mahal. Bak den vakkert forseggjorte sandsteinsfasaden kunne kvinnene på retten se ned på de daglige hendelsene på gaten. Den kjølige brisen ser gjennom alle fasadens vinduer og åpninger – derav navnet Vindenes palass. Vi forlater Amber og kjører videre for å besøke selve byen Jaipur. Høydepunktene inkluderer bypalasset, som er et overveldende kompleks av utsøkte palasser, hager og gårdsrom, håndverk og utskårne døråpninger. Palace Museum har samlinger av sjeldne manuskripter, kostymer, tepper og miniatyrmalerier. Vi går videre til det tilstøtende Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som Maharajan i Jaipur bygde i 1726 og som er et av fem slike astronomiske underverk konstruert av Sawai Jai Singh og som gir nøyaktige prognoser selv i dag. Det blir til slutt tid til å vandre rundt i de lokale markedene i byen. Overnatting på hotellet i Jaipur. (Frokost inkludert)

Dag 8. Jaipur – Delhi

Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og forlater Jaipur for å returnere til Delhi. 260 km kjøretur tar omtrent 5–6 timer, og når vi ankommer Delhi sjekker vi inn på hotellet. Da har vi resten av dagen på egen hånd til å glede oss over alt Delhi har å tilby. Overnatting på hotellet i Delhi. (Frokost inkludert)

Dag 9. Delhi – Skandinavia

Transport til flyplassen for fly hjem til Skandinavia. (Frokost og måltid på flyreisen inkludert)

Se priser & forespørsler om tilbud
Se priser & forespørsler om tilbud