Rundreise gjennom India og Nepal

Rundreise gjennom India og Nepal

med Orient Travel

Boudhanath stupa Kathmandu - Reiser til Nepal

Rundreise gjennom India og Nepal

med Orient Travel

En bild på Himalaya

Rundreise gjennom India og Nepal

med Orient Travel

reiser til nepal

Rundreise gjennom India og Nepal

med Orient Travel

Orchha

Rundreise gjennom India og Nepal

med Orient Travel

Khajuraho

Rundreise gjennom India og Nepal

med Orient Travel

reiser til taj mahal

Rundreise gjennom India og Nepal

med Orient Travel

reise til India med orienttravel

Rundreise gjennom India og Nepal

med Orient Travel

Khajuraho

Rundreise gjennom India og Nepal

med Orient Travel

Jaipur

Rundreise gjennom India og Nepal

med Orient Travel

Kart over Rundreise gjennom India og Nepal


Dag 1. Skandinavia – Delhi

Fly fra Skandinavia med ankomst til New Delhi sent på kvelden eller tidlig neste morgen. (Måltid på flyreisen inkludert)

Dag 2. Delhi (bytur med Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan)

Vi ankommer flyplassen i New Delhi og blir møtt i ankomstterminalen av vår representant som tar oss til hotellet vårt for innsjekking. Etter å ha hvilt etter den lange reisen, blir vi hentet av guiden vår som tar oss med på en tur i Delhi. Vi starter med å besøke Qutub Minar – Indias høyeste steintårn. Tårnet er en minaret og ble bygget av Qutub – ud-din Aibak i 1199, han rev 27 hinduistiske og Jain-templer og brukte søylene deres til å bygge Quwwat-moskeen – ul-islam med det høye tårnet. Vi besøker deretter Humayuns grav, bygget av enken etter den andre mogul-keiseren Humayun. Graven er et enestående monument i indo-persisk stil, en forløper til Taj Mahal. Så kjører vi forbi den imponerende India Gate, parlamentsbygningen og Rastrapati Bhawan - presidentens bolig. Vi kjører deretter tilbake til hotellet for overnatting. (Frokost inkludert)

Dag 3. Delhi – Jaipur

Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og forlater Delhi for å dra til Jaipur. 260 km kjøretur tar omtrent 6 timer, og når vi ankommer Jaipur sjekker vi inn på hotellet. Da har vi resten av dagen på egen hånd til å glede oss over alt Jaipur har å tilby. Overnatting på hotellet i Jaipur. (Frokost inkludert)


Dag 4. Jaipur (Amber, Vindenes palass, bytur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar og markeder)

Vi spiser frokost på hotellet og drar deretter på en heldags utflukt i og utenfor Jaipur. Vi starter med å kjøre til den gamle hovedstaden Amber og besøker det vakre fortet her. Keiseren Akbar den store mest suksessrike generalen, Maharaja Mansingh, begynte byggingen av Amberfortet på 1600-tallet. Før palasset i Jaipur ble bygget, var Amber maktens sete. Amberfortet er omgitt av befestede murer og har en vakker utsikt over Moatsjøen. Ruiner og rester er spredt over de omkringliggende høydene i Aravalli. Vi tar oss opp til fortet med en elefant eller jeep, og vel ved fortet vi går gjennom det omfattende komplekset av gårdsrom og haller. Mange av hallene har fantastiske veggmalerier med edelstener og speil i veggene. Mest fascinerende er kanskje Sheesh Mahal, et vakkert speilrom der et enkelt lys reflekteres i de mange speilene og lyser opp rommet. På vei til Amber stopper vi og ser Vindenes palass, også kjent som Hawa Mahal. Bak den vakkert forseggjorte sandsteinsfasaden kunne kvinnene på retten se ned på de daglige hendelsene på gaten. Den kjølige brisen ser gjennom alle fasadens vinduer og åpninger – derav navnet Vindenes palass. Vi forlater Amber og kjører videre for å besøke selve byen Jaipur. Høydepunktene inkluderer bypalasset, som er et overveldende kompleks av utsøkte palasser, hager og gårdsrom, håndverk og utskårne døråpninger. Palace Museum har samlinger av sjeldne manuskripter, kostymer, tepper og miniatyrmalerier. Vi går videre til det tilstøtende Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som Maharajan i Jaipur bygde i 1726 og som er et av fem slike astronomiske underverk konstruert av Sawai Jai Singh og som gir nøyaktige prognoser selv i dag. Det blir til slutt tid til å vandre rundt i de lokale markedene i byen. Overnatting på hotellet i Jaipur. (Frokost inkludert)

Dag 5. Jaipur – Fathepur Sikri – Agra

Vi spiser frokost på hotellet og sjekker deretter ut for å fortsette reisen til Agra (ca. 230 km / 6 timers kjøretur). På veien besøker vi den forlatte røde sandsteinsbyen Fatehpur Sikri, som keiseren Embar Akbar den store bygde til sin hovedstad med palass på slutten av 1600-tallet. Byen ble imidlertid forlatt kort tid etter at den ble bygd da de lokale brønnene drenerte, og til og med i dag er byen omtrent i samme stand som da den ble forlatt for over 300 år siden. Byen er komplett med palasser og moskeer og var da den ble bygget større enn London. Nå er det et flott sted å vandre rundt med bygningene i nær nok perfekt stand. Reisen fortsetter deretter til Agra hvor vi sjekker inn på hotellet vårt og deretter har kvelden til egen disposisjon. Overnatting på et hotell i Agra. (Frokost inkludert)


Dag 6. Agra (Taj Mahal, Agra fort)

Vi står opp tidlig på morgenen for å oppleve den fantastiske Taj Mahal (stengt på fredager) før det er for mange turister, et sted som virkelig er alt du har drømt om og litt til! Taj Mahal er et mausoleum som ble reist på 1600-tallet av mogul-keiseren Shah Jahan over hans elskede kone Mumtaz Mahal. Det tok 20 000 håndverkere 22 år å bygge Taj Mahal og den vakre hvite marmoren ble fraktet over 300 km med en flåte av over 1000 elefanter. Taj Mahal fremstår perfekt uansett hvilken vinkel du ser den fra, men mest forbløffende er de utrolig vakre marmorinnsatsene du ser på nært hold. Vi vil ha god tid til å glede oss over dette arkitektoniske mesterverket før vi fortsetter til Agra fort – også kalt Det røde fortet – som er et annet eksempel på mogulenes arkitektur. Dette fortet var et kongelig sete og et sterkt grep for mogulenes rike i flere generasjoner. Herfra ble riket styrt og administrert og den nåværende strukturen stammer fra Akbar den store som reiste murene, portene og de første bygningene på den østlige bredden av Yuman-elven. Senere fortsatte det imponerende bygget av Shah Jehan og sønnen Aurangzeb. Vi besøker her blant annet den offentlige audienssalen og de kongelige paviljongene. Ettermiddagen blir brukt på egen hånd. Overnatting på et hotell i Agra. (Frokost inkludert)

Dag 7. Agra – Jhansi (togreise) – Orchha (guidet rundtur)

Om morgenen etter frokosten blir det transport til jernbanestasjonen i Agra der vi går om bord på Shatabdi Express som skal ta oss til Jhansi. Turen tar omtrent to og en halv time og vi er framme rett før kl. 11 på formiddagen. Vi hentes på stasjonen i Jhansi og kjører videre til den lille byen Orchha ved elven Betwa. Vi ankommer Orchha midt på dagen og sjekker inn på hotellet. I Orchha besøker vi flere staselige palasser og templer fra 1500 til 1700-tallet. De imponerende templene brukes fortsatt av folket til religiøs tilbedelse – vi besøker de mest bemerkelsesverdige Ram Raja og Lakshmi Narayan. Vi besøker også Jahangirs vakre palass, Rajmahal og Rai Parveen Mahal. (Frokost inkludert)

Dag 8. Orchha – Khajuraho (Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath og Ghantai)

Etter frokosten forlater vi Orchha og kjører til Khajuraho, en reise på 175 km som tar oss omtrent 4 timer. Vi ankommer Khajuraho på dagen og sjekker inn på hotellet vårt. Vi drar på en tur i den spennende tempelbyen Khajuraho og dens berømte erotiske tempel. Byen ble bygget under det mektige Chandella-dynastiet og var dens hovedstad fra 800-tallet til 1100-tallet. Khajuraho er veldig avsidesliggende og var lenge glemt, men ble funnet på 1800-tallet og var da fullstendig oppslukt av den omkringliggende jungelen. Av de originale 85 templene er det fortsatt 22 i dag, hvorav mange er i veldig god stand, kanskje på grunn av at byen på dette avsidesliggende stedet ikke okkupert av mogulene. Vi besøker Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath og Ghantai, som hver er kjent for sin vakre design og arkitektur. Overnatting på hotell i Khajuraho. (Frokost inkludert)

Dag 9. Khajuraho – Varanasi

Etter en tidlig frokost kjører vi til Varanasi (400 km/ ca. 9 timers kjøring). Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet. Resten av dagen er på egen hånd. (Frokost inkludert)

Dag 10. Varanasi (båttur på Ganges, bytur i Varanasi)

Før daggry legger vi ut med båt på den hellige elven Ganges. Ved soloppgang blir vi vitne til hvordan hinduistiske pilegrimer kommer til elven for å vaske bort syndene sine eller helle ut asken av sine forfedre i elvens strøm. Å være vitne til disse religiøse handlingene er veldig rørende. Vi kommer etter hvert tilbake til hotellet og spiser frokost. Etter frokost skal vi på en bytur i Varanasi og starter med å besøke Kashi-Vishwanath-tempelet, som er den helligste helligdommen som er viet til guden Shiva, beskytter av Varanasi. Tempelet ble rekonstruert på 1800-tallet, og forgyllingen var en gave fra den enøyde Sikh-kongen Maharaja Ranjit Singh. Vi besøker deretter Bharat Mata Mandir, som er et unikt tempel dedikert til India. Templet ble innviet av Mahatma Gandhi, og her er et relieffskart over India skåret av vakker marmor. På ettermiddagen tar vi en utflukt til Sarnath-parken omtrent 13 km utenfor Varanasi. Dette er ifølge historien stedet der Siddhartha Guatama Buddha først forkynte Dharma og hvor buddhisten Sangha ble skapt gjennom Kondannas opplysning. Tilbake til hotellet i Varanasi. (Frokost inkludert)

Dag 11. Varanasi – Katmandu

Etter frokost er det på tide å sjekke ut fra hotellet og ta farvel med India og Varanasi. Det blir transport til flyplassen for flyreiser til Nepals hovedstad Katmandu hvor vi ankommer på ettermiddagen. I Katmandu blir vi møtt på flyplassen av representanten vår som tar oss til hotellet. Katmandu er en travel metropol som ligger i en høyde på 1336 meter i en dal formet som en oval skål og omgitt av frodige grønne terrasser i fjellene rundt. Byen har en fascinerende kulturell rikdom som blant annet uttrykker seg i den store mengden kunst og tradisjoner. Når vi har kommet til hotellet, drar vi ut på en liten utflukt for å besøke den spennende Boudhanath Stupa, Nepals største stupa som ligger omtrent 8 km øst for Katmandu. Boudhanath Stupa er imponerende stor og bygget i det vakre mønsteret av en Mandala, på toppen av et antall omliggende terrasser og omgitt av 108 bilder av Buddha og 147 bedehjul. Vi kommer etter hvert tilbake til hotellet for overnatting. (Frokost inkludert)

Dag 12. Katmandu – Pokhara

Vi spiser tidlig på hotellet og drar deretter vestover mot den vakkert beliggende byen Pokhara, en 210 km lang kjøretur som tar omtrent 5–6 timer. Pokhara er Nepals tredje største by og utgangspunktet for de fleste turstiene i fjellområdet Annapurna i Himalaya. Her er en rekke vakre innsjøer, og stedet tilbyr en fantastisk utsikt over de omkringliggende fjelltoppene, og det er grunnen til at Pokhara av mange blir ansett for å være et av de mest magiske stedene i verden. Pokhara er ikke så tett befolket som Katmandu, men har god plass og grøntområder, og byen er videre delt inn i to halvdeler av elven Seti Gandaki som renner gjennom byen fra nord til sør. Når vi ankommer Pokhara, sjekker vi inn på hotellet vårt og tilbringer resten av dagen på egen hånd. (Frokost inkludert)


Dag 13. Pokhara

Tidlig på morgenen blir vi hentet på hotellet for å dra til landsbyen Sarangkot utenfor Pokhara hvor vi har spektakulær utsikt over dalen og høyfjelltoppene. Sarangkot måler 1592 moh og det er i gjennomsnitt 5 grader kaldere her enn nede i Pokhara. Det tar oss omtrent 45 minutter å kjøre fra hotellet til Sarangkot, og så er det en 45 minutters spasertur til utsiktspunktet vårt. Her nyter vi den vakre soloppgangen. Fra nordsiden av landsbyen ser vi helt til Dhaulagiri i vest og i klart vær ser vi hele det mektige Annapurna-massivet, fra sør ser vi ned over den vakre Pokhara-dalen med byen og den glitrende innsjøen. Vi kjører deretter tilbake til hotellet og spiser en velfortjent frokost før vi drar ut på dagens utflukt i Pokhara. Vi kjører først til Davis foss, som er en fantastisk foss rett utenfor Pokhara. Legenden forteller at en turgåer ved navn David eller Devin ble vasket bort og under mystiske omstendigheter forsvant i undergrunnen under fossen. Vi fortsetter til Gupteswore Cave, som er en stor sandsteinsgrotte som er viet til guden Shiva. Pokharadalen er en dal full av geologiske underverk, inkludert et antall store grotter som betyr at Seti-elven som renner gjennom dalen har skapt flere tunneler som ennå ikke er utforsket. Fantastiske raviner er også dannet, rundt 200 meter dype og bare 20 meter brede. Vi vil følge elven litt underveis og se den mektige Setiravine fra noen av de beste utsiktspunktene. Etter denne fantastiske opplevelsen drar vi til Fewa-sjøen for en båttur på rolig vann. Vi reiser rundt Fewa-sjøen med båt, og på en øy midt i innsjøen ligger et tempel som vi ser fra båten når vi passerer, på den østlige stranden – også kalt innsjøen eller Baidam – ligger de fleste hotell, restauranter og håndverksbutikker. Etter den lille båtturen besøker vi International Mountain Museum, som er unikt i verden med enorme mengder informasjon om fjell og klatring og om historiske og moderne aktiviteter i forbindelse med fjell og mennesker. Museet åpnet i 2004 og utvider over 4200 kvadratmeter og består av tre avdelinger som blant annet tar oss gjennom historien til fjellklatring, modeller av kjente fjelltopper og en presentasjon av de lokale fjellfolket og deres kultur. Vi kommer tilbake til hotellet og har kvelden på egen hånd. (Frokost inkludert)

Dag 14. Pokhara – Katmandu

Etter frokost på hotellet er det på tide å dra tilbake til hovedstaden, Katmandu. Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet vårt og tilbringer resten av dagen på egen hånd. (Frokost inkludert)


Dag 15. Katmandu (bytur)

I dag skal vi på bytur i Katmandu. Vi spiser frokost på hotellet og drar deretter til Katmandu Durbar Square hvor vi finner flere palasser og templer. Durbar betyr palass og Nepals kongefamilie som tidligere bodde på dette stedet og styrte landet fra Hunaman Dhoka-palasset til det nye Nararayanhiti-palasset ble bygget. Mange palasser og templer på Durbar Square ble bygget under Mallakongene (1200–1768) og er vakre eksempler på den karakteristiske nepalske arkitekturstilen kalt Newari. Området er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og det er mer enn et dusin interessante bygninger og statuer. Vi kan glede oss over en tur med rickshaw fra Durbar Square til Thamel-området via de gamle og tradisjonelle markedene i Indrachwok og Ason. Så besøker vi det 2500 år gamle Swoyambhunath-templet, som ligger i en høyde litt utenfor sentrum av Katmandu. Swoyambhunath er også et verdensarvsted på UNESCOs liste og er kjent som apenes tempel siden hellige aper bor i deler av templet. Fra toppen av bakken der tempelet ligger har du en nydelig utsikt over Katmandu-dalen, og stedet er spesielt for både buddhister og hinduer. Dagens ekskursjon ender i den kongelige byen Patan, en av dalens tre kongelige byer og et religiøst og kulturelt senter for buddhister og hinduer. Patan er full av religiøs kunst, tempel og kloster. Her er buddhistiske monumenter, hinduistiske templer og vakre treskjæringer, og også her finner vi et «Durbar Square». Vi kommer tilbake til hotellet og har kvelden på egen hånd. (Frokost inkludert)

Dag 16. Katmandu – Nagarkot (Bhaktapur)

Etter frokost på hotellet er det på tide å forlate Katmandu og vi setter kursen mot Nagarkot som ligger omtrent to og en halv time øst for Katmandu. På veien besøker vi Bhaktapur, landets mest berømte historiske kongelige by med utallige fantastiske palasser, templer og monumenter. Bhaktapur er som et stort åpent museum, og vi finner her The 55 Window Palace, Golden Gate, Big Bell, Siddhi Laxmi Temple og Shiva-templet. På Taumadhi Square står Nyatapola-templet, landets største pagode som er bygget i fem etasjer. Før vi forlater Bhaktapur, besøker vi også byens museum «Museum of Stolen Art». En gang i Nagarkot sjekker vi inn på hotellet vårt og tilbringer resten av dagen på egen hånd. Nagarkot er et rolig sted med en fantastisk panoramautsikt over østlige Himalayas mektige fjelltopper inkludert Mount Everest. (Frokost inkludert)

Dag 17. Nagarkot – Katmandu – Delhi (Raj Ghat, Jama Masjid)

Tidlig på morgenen drar vi ut for å oppleve den spektakulære soloppgangen over de mektige fjellene i Himalaya, ettersom denne utflukten er avhengig av været, vi håper på klart vær og god sikt for en best mulig opplevelse. Vi kommer etter hvert tilbake til hotellet hvor vi spiser frokost før vi sjekker ut og drar til Katmandu flyplass og flyet til Delhi i India. Vi ankommer Delhi midt på dagen og blir møtt på flyplassen av vår representant som tar oss til hotellet vårt. Når vi har sjekket inn og kommet i orden, avrunder vi turen med en ettermiddagstur til Old Delhi. Vi starter med et besøk i Raj Ghat, et minnesmerke over Mahatma Gandhi og deretter forbi Det røde fortet og fortsetter til Jama Masjid – en av Asias største moskeer. Dette var det siste arkitektoniske mesterverket bygget av mogul-keiseren Shahjahan i 1656 med hjelp av 5000 håndverkere, og det ble bygget overfor Det røde fortet. Moskeen er også kjent som Masjid – I-Jahanuma som betyr omtrent «moskeen som befaler sitt syn på verden». Størrelsen på moskeen er 65 m x 35 m med plass til over 25 000 bedende og selve gårdsplassen er 100 kvadratmeter. På kvelden har vi tid til å utforske byen på egen hånd. Overnatting på hotell i Delhi. (Frokost inkludert)

Dag 18. Delhi – Skandinavia

Transport til flyplassen for fly hjem til Skandinavia. (Frokost og måltid på flyreisen inkludert)

Se priser & forespørsler om tilbud
Se priser & forespørsler om tilbud