Khajuraho

Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai

med Orient Travel

Orchha

Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai

med Orient Travel

Khajuraho

Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai

med Orient Travel

reiser til taj mahal

Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai

med Orient Travel

Hawa Mahal i Jaipur

Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai

med Orient Travel

rundreise i india

Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai

med Orient Travel

Khajuraho

Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai

med Orient Travel

Jaipur

Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai

med Orient Travel

Khajuraho

Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai

med Orient Travel

Delhi

Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai

med Orient Travel

Kart over Resa till Indien med Gyllene Triangeln, Varanasi och Mumbai


Dag 1. Skandinavien – Delhi

Flyg från Skandinavien med ankomst till New Delhi tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan)

Vi ankommer till New Delhi flygplats och möts i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell för incheckning. När vi har vilat efter den långa resan blir vi hämtade av vår guide som skall ta oss på en rundtur i Delhi. Vi börjar med att besöka Qutub Minar – Indiens högsta stentorn. Tornet är en minaret och började byggas av Qutub–ud-din Aibak år 1199, han rev 27 hinduiska och Jain tempel och använde deras kolonner för att bygga moskén Quwwat-ul-islam med det höga tornet. Vi besöker sedan Humayuns grav, byggd av änkan till den andra mogulkejsaren Humayun, graven är ett enastående monument i indopersisk stil, en föregångare till Taj Mahal. Därefter kör vi förbi den imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan – presidentens residens. Vi körs härefter tillbaka till hotellet för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 3. Delhi (stadsrundtur med Raj Ghat, Jama Masjid)

Efter frukost hämtas vi på hotellet för att under förmiddagen fortsätta att utforska Delhi och turen inleds med ett besök på Raj Ghat, ett minnesmärke över Mahatma Gandhi, vi kör sedan förbi Röda fortet och fortsätter till Jama Masjid – en av Asiens största moskéer. Detta var det sista arkitektoniska mästerverket som mogulkejsaren Shahjahan byggde år 1656 med hjälp av 5 000 hantverkare och det byggdes mitt emot Röda fortet. Moskén är också känd som Masjid-I-Jahanuma som betyder ungefär ”moskén som befaller sin syn på världen“. Moskéns storlek är 65 m X 35 m med plats för över 25 000 bedjande och själva gården är 100 kvm. Under eftermiddagen har vi tid att på egen hand utforska staden. Övernattning på hotell i Delhi. (Frukost ingår)

Dag 4. Delhi – Jaipur

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och lämnar Delhi för att bege oss till Jaipur. Körningen på 260 km tar ca 6 timmar och när vi kommer fram till Jaipur checkar vi in på vårt hotell. Därefter har vi resten av dagen på egen hand att njuta allt vad Jaipur har att erbjuda. Övernattning på hotellet i Jaipur. (Frukost ingår)


Dag 5. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)

Vi äter frukost på hotellet och skall sedan bege oss ut på en heldagsutflykt i och utanför Jaipur. Vi börjar med att köra till den antika huvudstaden Amber och besöker här det vackra fortet. Mogulkejsaren Akbar den stores mest framgångsrika general, Maharaja Mansingh, började byggandet av Amberfortet på 1600-talet. Innan palatset i Jaipur byggdes var Amber säte för makten. Amberfortet är omgivet av befästa murar och har en vacker utsikt över Moatsjön. Ruiner och lämningar är spridda över de omgivande höjderna i Aravalli. Vi tar oss upp till fortet med elefant eller jeep och väl framme vid fortet promenerar vi genom det utbredda komplexet av gårdar och salar. Många av salarna har fantastiska väggmålningar med ädla stenar och spegelinläggningar i väggarna. Mest fascinerande är kanske Sheesh Mahal, en vacker spegelsal där ett enda ljus återspeglas i de många speglarna och lyser upp rummet. På vägen till Amber stannar vi och ser Vindarnas Palats, även känt som Hawa Mahal. Bakom den vackert utarbetade sandstensfasaden kunde hovets kvinnor titta ned på de dagliga förehavandena på gatan. Den svala vinden letar sig genom fasadens alla fönster och öppningar – därav namnet Vindarnas Palats. Vi lämnar Amber och kör vidare för att besöka själva staden Jaipur. Bland höjdpunkterna finns City Palace, som är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och innergårdar, konsthantverk och snidade dörröppningar. Palace Museum har samlingar av sällsynta handskrifter, dräkter, mattor och miniatyrmålningar. Vi promenerar vidare till den intilliggande Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som Maharajan i Jaipur byggde 1726 och som är ett av fem sådana astronomiska underverk konstruerades av Sawai Jai Singh och som ger korrekta prognoser än i dag. Det kommer slutligen att finnas tid att vandra runt på de lokala marknaderna i staden. Övernattning på hotellet i Jaipur. (Frukost ingår)


Dag 6. Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att fortsätta vår resa till Agra (ca 230 km/6 timmars körning). På vägen besöker vi den övergivna röda sandstensstaden Fatehpur Sikri som byggdes av mogulkejsaren Akbar den store som sin huvudstad med palats i slutet av 1600-talet. Det övergavs snart efter att den byggdes när de lokala brunnarna sinade och än i dag är staden ungefär i samma skick som när den övergavs för över 300 år sedan. Staden är komplett med palats och moskéer och var när den byggdes större än London. Nu är det en fantastisk plats att vandra runt på med sina byggnader i nära nog perfekt skick. Färden fortsätter sedan till Agra där vi checkar in på vårt hotell och har sedan kvällen till förfogande på egen hand. Övernattning på hotell i Agra. (Frukost ingår)


Dag 7. Agra (Taj Mahal, Agra fort)

Vi stiger upp tidigt på morgonen för att uppleva det fantastiska Taj Mahal (stängt på fredagar) innan det är allt för många turister, en plats som verkligen är allt du har drömt om och lite till! Taj Mahal är ett mausoleum som uppfördes på 1600-talet av mogulkejsaren Shah Jahan över hans älskade hustru Mumtaz Mahal. Det tog 20 000 hantverkare 22 år att bygga Taj Mahal och den vackra vita marmorn transporterades över 300 km med en flotta av över 1 000 elefanter. Taj Mahal framträder helt perfekt vilken vinkel man än ser det ifrån men mest häpnadsväckande är de oerhört vackra marmorinläggen som man ser på nära håll. Vi kommer att ha gott om tid att njuta detta arkitektoniska mästerverk innan vi fortsätter till Agra fort – även kallat Röda fortet – som är ännu ett exempel på mogulernas arkitektur. Detta fort var kungasäte och ett starkt fäste för mogulernas rike under flera generationer. Härifrån styrdes och administrerades riket och den nuvarande strukturen härrör från Akbar den store som reste murarna, portarna och de första byggnaderna på den östra stranden av Yumanafloden. Senare fortsattes det imponerande bygget av Shah Jehan och hans son Aurangzeb. Vi besöker här bland annat den offentliga audienssalen och de kungliga paviljongerna. Eftermiddagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Agra. (Frukost ingår)

Dag 8. Agra – Jhansi (tågresa) - Orchha

På morgonen efter frukost blir det transfer till tågstationen i Agra där vi stiger ombord på Shatabdi Express som skall ta oss till Jhansi. Resan tar ca två och en halv timme och vi är framme strax innan kl 11 på förmiddagen. Vi hämtas på stationen i Jhansi och körs sedan vidare till den lilla staden Orchha vid floden Betwa. Vi ankommer till Orchha mitt på dagen, checkar in på hotell och har sedan resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 9. Orchha (guidad rundtur) – Khajuraho

Efter frukost njuter vi en rundtur i denna rofyllda stad vackert belägen vid floden Betwa. I Orchha besöker vi flera ståtliga palats och tempel från 1500-1700-talet. De imponerande templen används fortfarande av befolkningen för religiös dyrkan – vi besöker de mest anmärkningsvärda Ram Raja och Lakshmi Narayan. Vi besöker även Jahangirs vackra palats, Rajmahal och Rai Parveen Mahal. På eftermiddagen lämnar vi Orchha och kör till Khajuraho, en resa på 175 km som tar oss ca 4 timmar. Vi kommer fram till Khajuraho på kvällen och checkar där in på vårt hotell. Övernattning på hotell i Khajuraho. (Frukost ingår)

Dag 10. Khajuraho – Varanasi (Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath och Ghantai)

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss på rundtur i den spännande tempelstaden Khajuraho och dess berömda erotiska tempel. Staden byggdes under den mäktiga Chandelladynastin och var dess huvudstad från 800-talet till 1100-talet. Khajuraho ligger mycket avlägset och var under lång tid bortglömd men återfanns på 1800-talet och var då helt uppslukad av den omgivande djungeln. Av ursprungligen 85 tempel finns idag 22 kvar varav många är i mycket gott skick, kanske tack vare att staden på denna avlägsna plats inte intogs av mogulerna. Vi besöker Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath och Ghantai, var och en anmärkningsvärda för sin vackra design och arkitektur. Sedan blir det transfer till flygplatsen för inrikesflyg till Varanasi. Resan tar endast en timme och när vi ankommer till Varanasi på eftermiddagen möts vi på flygplatsen av vår representant som tar oss till hotellet. Vi har resten av dagen på egen hand och på kvällen görs en liten utflykt till floden Ganges. Övernattning på hotell i Varanasi. (Frukost ingår)

Dag 11. Varanasi (båttur på Ganges, stadsrundtur i Varanasi)

Före gryningen beger vi oss ut med båt på den heliga floden Ganges. Vid soluppgång får vi bevittna hur hinduiska pilgrimer kommer till floden för att tvätta bort sina synder eller hälla ut askan av sina förfäder i flodens ström. Att bevittna dessa religiösa handlingar är mycket rörande. Vi tar oss så småningom tillbaka till hotellet och äter frukost. Efter frukost skall vi på en stadsrundtur i Varanasi och börjar med att besöka Kashi-Vishwanathtemplet som är den heligaste helgedomen tillägnad guden Shiva, beskyddare av Varanasi. Templet rekonstruerades på 1800-talet och dess förgyllning var en gåva från den enögde Sikh-kungen Maharaja Ranjit Singh. Vi besöker sedan Bharat Mata Mandir som är ett unikt tempel tillägnat moder Indien. Templet invigdes av Mahatma Gandhi och här finns en reliefkarta över Indien huggen ur vacker marmor. På eftermiddagen gör vi en utflykt till parken Sarnath ca 13 km utanför Varanasi. Detta är enligt historien platsen där Siddhartha Guatama Buddha först lärde ut Dharma och där den buddhistiska Sangha tillkom genom Kondannas upplysning. Tillbaka till hotellet i Varanasi. (Frukost ingår)

Dag 12. Varanasi – Mumbai

Efter frukost på hotellet har vi förmiddagen på egen hand i Varanasi. Mitt på dagen checkar vi sedan ut och det blir transfer till flygplatsen för inrikes flyg till Mumbai. I Mumbai möts vi på flygplatsen och körs till hotellet där vi checkar in. Resten av dagen på egen hand i Mumbai. (Frukost ingår)


Dag 13. Mumbai (stadsrundtur)

När vi har ätit frukost på hotellet blir vi hämtade för en hel dags stadsrundtur i den mäktiga kolonialstaden Mumbai. Vi beger oss först till Gateway of India som är ett av Mumbais mest kända landmärken. Byggd som en triumfbåge av gul sandsten restes Gateway of India 1924 vid vattnet för att hedra den brittiske Kung George V som besökt den brittiska kolonin 1911. Vi fortsätter därefter förbi Mumbai High Court som är byggd i gotisk stil och vidare förbi The Old Secretariat och den vackert ornamenterade universitetsbyggnaden med ett imponerande klocktorn. Härefter kör vi till Victoria Terminus eller Chhatrapati Shivajistationen, en mäktig stationsbyggnad på Unescos världsarvslista, vidare besöker vi den färgglada Crawford Market och Flora Fountain som ligger mitt i stadens hjärta. Vi kommer sedan att besöka det magnifika Prince of Wales Museum (stängt måndagar) som har en spännande samling av bland annat porslin, miniatyrmålningar och skulpturer. Under dagen finns det möjlighet att äta lunch på egen hand och det passar ypperligt att göra detta då vi kör längs vattnet på Marine Drive med ett stort urval av restauranger och caféer. På eftermiddagen besöker vi The Hanging Gardens som erbjuder en perfekt utsikt över staden och fortätter förbi Mahalaxmi Temple och kommer sedan till Jain Temple. Vi besöker slutligen Mani Bhavan där Mahatma Gandhi bodde under sin tid i Mumbai innan vi återvänder till hotellet. (Frukost ingår)

Dag 14. Mumbai – Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Se priser & forespørsler om tilbud
Se priser & forespørsler om tilbud