En bild på en man som väver

Reis til Kerala

med Orient Travel

En bild på en husbåt i Keralas backwaters

Reis til Kerala

med Orient Travel

En bild på en tiger

Reis til Kerala

med Orient Travel

En bild på en strand i Kovalam

Reis til Kerala

med Orient Travel

En bild på en husbåt i Keralas backwaters

Reis til Kerala

med Orient Travel

En bild på fiskenät i Cochin

Reis til Kerala

med Orient Travel

En bild på en fyr i Kovalam

Reis til Kerala

med Orient Travel

En bild på en strand

Reis til Kerala

med Orient Travel

En bild på ett bisonskelett i Periyar nationalpark

Reis til Kerala

med Orient Travel

En bild på Periyar nationalpark

Reis til Kerala

med Orient Travel

Kart over Reis til Kerala


Dag 1. Skandinavia – Cochin

Fly fra Skandinavia med ankomst til Cochin sent på kvelden eller tidlig neste morgen. (Måltid på flyreisen inkludert)


Dag 2. Ankomst Cochin (bytur med Det nederlandske palasset og synagogen)

Vi ankommer Cochin lufthavn der vi blir møtt av representanten vår som tar oss til hotellet. Her sjekker vi inn og har deretter tid til å hvile oss etter den lange flyturen. Cochin er spredt på en rekke øyer og nes som danner en naturlig beskyttet havn i det arabiske hav. Byen ble grunnlagt i 1341 etter at en flom hadde forvandlet områdets geografi til en naturlig beskyttet havn og ble snart den viktigste havnen for Malabarkystens krydderhandel. Cochin spilte en viktig rolle i utviklingen av skipsfart og handel i hele regionen, og den perfekte beliggenheten av byen har over tid gjort Cochin populær blant sjøfolk og handelsflåter som ofte stoppet for å fylle lasten med krydder, kaffe og tre til de rike markedene i Europa og vest-Asia. Selv i dag er den gunstige geografien til Cochin-kysten ekstremt viktig for landet. Cochin har fremdeles en av Indias største havner og huser også Indias største flåtebase. Byens herskere inviterte tidlig folk fra vest, som tiltrakk seg blant annet jøder og kristne som bosatte seg og dannet sine egne samfunn her. I løpet av dagen drar vi ut på en bytur i Cochin hvor vi først besøker Det nederlandske palasset (stengt på fredager og jødiske høytider). Det nederlandske palasset, først kjent som Mattancherry Palace, ble opprinnelig bygget av portugiserne og presentert for Rajan av Cochin i 1555. Det nåværende navnet ble gitt til palasset etter at nederlenderne hadde fullført reparasjoner og utvidelse i 1663. Hverken portugisiske eller nederlendere har imidlertid hatt sin bolig her, og innredningen er dekorert med veggmalerier fra det hinduistiske epos Ramayana. Vi fortsetter til bysynagogen (stengt på fredager, lørdager og jødiske høytider), bygget i 1568. Her ser vi blant annet inskripsjoner i kobber som dokumenterer privilegiene som er gitt jødene av byens herskere og vakre kinesiske håndmalte fliser. Vi avslutter byturen ved vannet der vi får se spesielle kinesiske fiskegarn som brukes når det er høyvann i en form for mekanisk fiske. Det antas at denne fisketeknikken kom til Cochin med Kublai Khans handelsmenn og den brukes fortsatt i dag av de lokale fiskerne på Fort Cochin. Om kvelden blir vi invitert til en danseforestilling med lokale dansere som fremfører tradisjonelle Kathkali. Overnatting på hotell i Cochin. (Frokost inkludert)


Dag 3. Cochin – Periyar (Periyar nasjonalpark og tigerreserverat)

Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og drar innover i landet til Periyar. Avstanden på drøyt 160 km tar omtrent fire timer, og når vi ankommer sjekker vi først inn på hotellet. I Periyar finnes et av Indias mest fascinerende verneområder der dyreliv kan sees på nært hold. Vegetasjonen og floraen, så vel som områdets dyreliv og fugleliv er enormt rik på mangfold og overflod og er helt unikt i verden. På ettermiddagen besøker vi Periyar nasjonalpark og tigerreservaret og nyter en båttur gjennom den vakre naturen med en fantastisk tilgang til områdets ville dyreliv. Nasjonalparken ligger i det vestlige Ghats i Kerala i Sør-India og er et av de mest fengslende naturreservatene i verden. I hjertet av parken ligger en vakker innsjø der man kan se flokker av elefanter, sambarhjort, gauroxer og villsvin på strendene. På svaberg langs stranden, ligger øgler glade for å varme seg i solen. I Periyar er det også leoparder, villhunder, flere hjortearter og en rekke andre dyrearter. Etter båtturen drar vi tilbake til hotellet for overnatting. (Frokost inkludert)

Dag 4. Periyar – Alleppey (cruise og overnatting på husbåt)

Vi spiser frokost på hotellet og kjører deretter tilbake til kysten til Alleppey og Keralas fantastiske «bakevje». Turen tar ca. 4 timer, og vi legger bak oss omtrent 140 km. Vel framme sjekker vi inn på en tradisjonell «Ketuvallam»-husbåt for et fantastisk kveldscruise med overnatting. Alleppey er omgitt av et nettverk av innsjøer, laguner, elver og kanaler som fører oss gjennom et fantastisk landskap og gjennom trange kanaler til små landsbyer i området. Sent på kvelden la vi oss til anker ved den vakre Vembanadsjøen hvor vi overnatter. (Frokost, lunsj og middag inkludert)

Dag 5. Alleppey – Kovalam

Vi spiser frokost på husbåten og tar av i land for å forlate båten og kjøre sørover til kystbyen Kovalam. Reisen til Kovalam er 225 km og tar omtrent 6 timer. Vi kommer fram på kvelden og sjekker inn på et hyggelig strandhotell for natten. (Frokost inkludert)

Dag 6-7. Kovalam (sol og bading)

Dagene blir brukt på egen hånd med sol og bading. (Frokost inkludert)

Dag 8. Kovalam - Trivandrum – Skandinavia

Transport til flyplassen for fly hjem til Skandinavia. (Frokost og måltid på flyreisen inkludert)

Se priser & forespørsler om tilbud
Se priser & forespørsler om tilbud