En bild på ett kryssningsfartyg

Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven

med Orient Travel

Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven

med Orient Travel

En bild på män i en båt

Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven

med Orient Travel

En bild på utsikten från ett kryssningsfartyg

Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven

med Orient Travel

En bild på munkar i Angkor Wat

Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven

med Orient Travel

En bild på en man som ror en båt på Mekong

Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven

med Orient Travel

En bild på ett kryssningsfartyg i solnedgången

Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven

med Orient Travel

En bild på Mekongdeltat

Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven

med Orient Travel

En bild på Pandaws däck

Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven

med Orient Travel

En bild på ett kryssningsfartyg i Mekong

Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven

med Orient Travel

Kart over Cruise fra Vietnam til Kambodsja ved Mekong-elven


Dag 1. Skandinavia– Hanoi

Fly fra Skandinavia til Hanoi med ankomst dagen etter. (Måltid på flyreisen inkludert)

Dag 2. Ankomst Hanoi

Vi ankommer Noi Bai flyplass i Hanoi hvor vi blir møtt av vår guide og sjåfør som tar oss til hotellet vårt for innsjekking. Resten av dagen blir brukt på egen hånd. Overnatting på hotellet i Hanoi.


Dag 3. Hanoi (bytur med Ho Chi Minh-mausoleum, Ba Dinh, One Pillar Pagoda, Tran Quoc Pagoda, Literaturens Tempel, Hoan Kiem, Old Quarter)

Byen Hanoi har utallige fascinerende kulturelle og historiske steder, og under denne byturen besøker vi flere av disse. Ho Chi Minh-mausoleet der Ho Chi Minhs (president i Nord-Vietnam 1954–1969) balsamerte kropp ligger og den historiske Ba Dinh-plassen der Ho Chi Minh erklærte Vietnam uavhengig i 1945. Vi besøker deretter den berømte One Pillar Pagoda, et av Vietnams mest ikoniske templer bygget av keiser Ly Thai Tong med det formål å symbolisere en lotusblomst når pagoden hviler på en søyle i et tjern. Vi kjører deretter langs West Lake, Hanois største ferskvannssjø, til Tran Quoc Pagoda. Dette vakre buddhisttempelet er Hanois eldste pagode, mer enn 1450 år gammel. Så besøker vi templet for litteratur, som ble bygget i 1070 og som i 1076 ble Vietnams første universitet, hvoretter vi går videre til innsjøen Hoan Kiem, som betyr "det returnerte sverdet" på vietnamesisk. Et av dagens høydepunkter er definitivt Old Quarter, også kjent som «de 36 gatene», her kan du besøke noen av de mest respekterte galleriene, og også benytte anledningen til å møte eierne og kunstnerne. Det er også mange lokale butikker og håndverkere som selger alt fra silke til sølv og kobber. Om kvelden får vi oppleve et vietnamesisk dukketeater på vannet før det er på tide å dra tilbake til hotellet for en overnatting. (Frokost og lunsj inkludert)


Dag 4. Hanoi-Halong Bay (Bai Tu Long, Vung Vieng flytende fiskeby)

I dag kjører vi cirka 3,5 timer fra Hanoi til Ha Long Bay, som er på UNESCOs verdensarvliste. Vi går om bord i en av de klassiske «junk»-trebåtene som tar oss gjennom bukten og de vakre omgivelsene. Nær 2000 kalksteinsjøer stiger opp fra det turkise havet, og i tillegg til den fantastiske skjønnheten er det flytende fiskebyer og grotter med store kammer hvor vi finner mange stalaktitter og stalagmitter. Vi passerer gjennom Bai Tu Long, en mindre besøkt del av Halong Bay. Om ettermiddagen bader vi i havet eller padler kajakk i de skjulte lagunene. Med en robåt besøker vi en av de flytende fiskebyene Vung Vieng og dens innbyggere. (OBS: Dette er et eksempelprogram. Programdetaljene på båten kan variere ettersom forskjellige båter bruker forskjellige deler av bukta. Nøyaktige dagsprogrammer er tilgjengelige på hver båts hjemmeside). Overnatting om bord på båten. (Frokost, lunsj og middag inkludert)

Dag 5. Halong Bay (Thien Canh Son Cave) – Hanoi – Ho Chi Minh-byen / Saigon

Hvis vi våkner tidlig, kan vi nyte soloppgangen fra dekket og virkelig føle roen rundt oss. Senere på morgenen kan vi delta på taichi for å starte dagen på den beste måten. Etter frokost utforsker vi Thien Canh Son Cave, og spiser lunsj om bord. (OBS: Dette er et eksempelprogram. Programdetaljene på båten kan variere ettersom forskjellige båter bruker forskjellige deler av bukta. Nøyaktige dagsprogrammer er tilgjengelige på hver båts hjemmeside). Etter lunsj forlater vi båten og går tilbake til Hanoi lufthavn for å fly til Ho Chi Minh-byen hvor vi vil motta en overføring til hotellet for overnatting. (Frokost og lunsj inkludert)

Dag 6. Ho Chi Minh-byen / Saigon (bytur med Reunification Palace, Krigsminnemuseet, Notre Dame, og Operahuset. Cu Chi-tunnelen)

På morgenen blir vi møtt av vår lokale guide som tar oss med på en bytur der vi besøker Reunification Palace, også kjent som Independence Palace, Krigsminnemuseet og Notre Dame. Vi går deretter langs gater med landemerker og bygninger som har blitt symboler på krigstiden som Operahuset og det tidligere CIA-bygget. På ettermiddagen drar vi rett utenfor byen for å besøke det omfattende Cu Chi-tunnelnettet med en total lengde på over 200 km, fullt utstyrt med bunkere, kjøkken og sykehus som ble brukt av geriljaene under krigen. Tunnelene ble bygget for å beskytte folket mot bombeangrep og gassangrep, men de fungerte også som en base for egne angrep mot fienden. I nærheten ligger også en skytebane med mange forskjellige typer våpen og ammunisjon for de som vil prøve å skyte hvis tiden tillater det (kostnaden for dette er ikke inkludert). Kjører tilbake til Ho Chi Minh-byen hvor vi tilbringer kvelden på egen hånd. Overnatting på hotellet. (Frokost og lunsj inkludert)

Dag 7. Ho Chi Minh / Saigon – Cruise – My Tho – Ben Tre

Etter frokost får vi transport til havnen i My Tho hvor vi går om bord på cruiseskipet som de neste dagene tar oss langs Mekong-elven til Kambodsja. I dag krysser vi litt nedstrøms til Ben Tre, der vi på ettermiddagen får ta del i et foredrag om det vietnamesiske livet i deltaet. Senere byr båten på et cocktailparty der en innenlandsk dansegruppe opptrer, og vi får sjansen til å møte mannskapet vårt. Overnatting om bord på cruiseskipet. (Helpensjon)


Dag 8. Cruise – Ben Tre (båttur, lokal tur) – Cho Lach Island (kortere tur med matlagingstime)

Vi nyter en god frokost på båten og tar deretter en tradisjonell trebåt kalt sampan gjennom mangrove og bambusbusk for å nå Ben Tres frukthager. Her blir vi invitert til et lokalt hjem med te, frukt og honningsprodukter som de selv laget. Området er også rikt på fugleliv, og heldigvis får vi se mange forskjellige arter under besøket. Vi kommer tilbake til skipet med hest og vogn gjennom det frodige landskapet. Etter lunsj fortøyer vi på Cho Lach Island hvor vi får et dypere innblikk i livet rundt deltaet og hvordan innbyggernes hverdag ser ut. Blant annet drar vi til et potteri, og bys på ekte vietnamesisk gjestfrihet når vi deltar på en matlagingstime for å lære å lage mat den tradisjonelle Banh Xeo-retten. Overnatting på cruiseskipet. (Helpensjon)

Dag 9. Cruise – Cho Lach Island – Gao Giong (fuglereservat) – Con Phuoc Island (katolsk kirke)

Vi starter dagen med å besøke oasen Gao Giong med sitt fantastiske fuglereservat. Her finner vi en rekke fuglearter som samles i titusenvis og vi legger oss til rette med robåt for å se hekkeområdet deres. Når vi har kommet oss om bord på båten igjen tar vi oss gjennom den smale kanalen som fører til Con Phuoc Island hvor vi fortøyer og stiger opp på land for å utforske øya ved tuk-tuk. Her besøker vi blant annet en 100 år gammel katolsk kirke og lokale håndverkere. Overnatting ved havnen. (Helpensjon)

Dag 10. Cruise – Con Phuoc Island – Tan Chau (taoiskt tempel, bybesøk i Xi Loi) – Phnom Penh

I løpet av dagen skal vi utforske det labyrintlignende kanalsystemet rundt Tan Chau hvor vi også besøker et taoisttempel og munkene som bor der. Vi reiser gjennom den nærliggende landsbyen Xi Loi der lokalbefolkningen viser oss sitt daglige arbeid og vi får hjelpe oss med å forvalte åkrene og deretter besøke et oppdrettsanlegg der vi kan hjelpe til med å bringe fisken tilbake i Mekong-elven. Senere på dagen stopper vi ved grensen til Kambodsja for å avklare formalitetene angående visum, og mens vi venter på dette, tilbys aktiviteter om bord i båten, for eksempel fruktskulpturering. Overnatting ved havnen i Phnom Penh. (Helpensjon)

Dag 11. Cruise – Phnom Penh (det kongelige palasset, sølvpagoden, «Killing fields» og S-21 Tuol Sleng eller tuk-tuk-tur med High tea)

Etter frokost er det på tide å begynne å utforske byen Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja og kjent under den franske kolonimakten som perlen i Asia. Vi tar den lokale transporten cyclo og besøker det kongelige palasset der kongedømmene i Kambodsja har bodd siden det ble bygget på 1860-tallet. Her finner vi også sølvpagoden, et kongelig tempel kjent for sine dyrebare ornamenter, inkludert en Buddha-statue i menneskelig størrelse laget av 90 kg rent gull og tusenvis av diamanter og et gulv dekket med 5000 sølvplater. I løpet av ettermiddagen kan vi velge å besøke et av mange «killing fields» der Røde Khmer systematisk henrettet over en million mennesker på bare et par år sammen med S-21 Tuol Sleng, en tidligere skolebygning som under Pol Pots og Røde Khmer-regimet ble til et sikkerhetsfengsel og et av minst 150 henrettelsessentre i løpet av 1970-årene. Her ble det sendt såkalte politiske fanger og alle som ble ansett som en trussel mot Angkar-regjeringen. Mellom 14 000 og 20 000 mennesker skal ha blitt henrettet her, og stedet er nå et museum som skildrer det kambodsjanske folkemordet, og vi kan blant annet se stedet som det så ut da vietnameserne gikk inn og styrte regimet og oppdaget det hemmelige fengselet i 1979. Vi kan også velge å ta en tuk-tuk-tur ned til strandpromenaden i Phnom Penh hvor det er mye å se på og deretter avslutte med 'high tea' på det luksuriøse hotellet Raffles. Vi kan tilbringe kvelden på egen hånd i Phnom Penh havn med dets livlige barer og restauranter. (Helpensjon)

Dag 12. Cruise – Phnom Penh – Koh Oknha Tey (Silk Village) – Kampong Cham

Der Mekong-elven og Tonle-elven møtes, vil vi i dag besøke Silkeøya Koh Oknha Tey for å se hvordan silke blir til ved å følge hele prosessen fra larver til veving. Det tradisjonelle håndverket er livsgrunnlaget for mange av familiene som bor på øya. Vi blir senere invitert til et show av den gamle kampsporten Bokator som kommer fra Khmerøyene før vi forlater øya for å fortsette cruiset oppstrøms mot Kampong Cham. Om kvelden kan vi ta del i et foredrag på båten om Angkor og Khmer-kultur. (Helpensjon)


Dag 13. Cruise – Kampong Cham – Wat Hanchey – Kampong Cham (Chiro Village, Wat Nokor Bachey)

Ved soloppgang tar vi et cruise til Wat Hanchey, et viktig sted for tilbedelse i Chenlara-perioden. Høyt oppe på en høyde med fantastisk utsikt over Mekong-elven besøker vi den fargerike pagoden, som også er kjent for sine bisarre frukter og dyrestatuer. Når vi først går om bord i båten, drar vi tilbake nedstrøms til Kampong Cham og tar derfra bussen til Chiro Villlage, en landsby som drives av en lokal veldedighet som fokuserer på barns utdanning. Her lærer de blant annet om landbruk, birøkt, resirkulering og håndverk slik at de kan utvikle seg og ha en bedre fremtid. Vi vil besøke Wat Nokor Bachey senere på dagen, fullstendig bygget i svart sandstein, og templet skiller seg ut fra andre templer som ble bygget i samme periode. Mange sagn omgir tempelkomplekset, hvorav den ene er basert på at en konge ved en tilfeldighet drepte faren og deretter giftet seg med moren, og at templet må ha blitt bygget som betaling for hans forbrytelse. Overnatting om bord på cruiseskipet. (Helpensjon)

Dag 14. Kampong Cham – Siem Reap

I dag er det på tide å sjekke ut fra cruiseskipet som har vært vårt hjem den siste uken, og vi får transport til Siem Reap hvor vi sjekker inn på hotellet vårt og har ettermiddagen å tilbringe på egen hånd. (Frokost inkludert)

Dag 15. Siem Reap – Angkor (Angkor Vat, Angkor Thom, Bayon, Phimeanakas, elefantterrasser, Terrace of the Leper King, Preah Khan-templet, Ta Prohm, Preah Rup-templet)

Vi reiser oss tidlig for å glede oss over soloppgangen over tempelbyen Angkor og dets mest berømte tempel, Angkor Vat, som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1992. Vi drar deretter tilbake til hotellet for frokost før vi fortsetter morgenen for å utforske resten av ruinbyen der både buddhistiske og hinduistiske templer står side om side. Vi besøker den staselige sørlige porten til Angkor Thom, som var den gamle hovedstaden i Khmer Empire og Bayon-tempelruinen som ligger i sentrum av Angkor Thom. Bayon, kjent for sine store steinansikter som pryder tårnene, ble bygget på begynnelsen av 1200-tallet og reist av kong Jayavarman VII sammen med resten av Ankgor Thom. Vi fortsetter gjennom vegetasjonen til Phimeanakas, et hinduistisk tempel og tidligere palass i form av en tre-etasjes pyramide bygget på 900-tallet. Like i nærheten finner vi også den 350 meter lange elefantterrassen som ble brukt som stativ av kong Jayavarman VII til forskjellige typer offentlige seremonier eller når han ønsket å se sine seirende tropper komme tilbake til kongeriket. Vi besøker også Terrace of the Leper King og Preah Khan-templet. På ettermiddagen drar vi til det fascinerende jungeltempelet Ta Prohm. Gjengrodd av de svingete røttene til kapok-treet og gjemt i tett jungel – det er et nesten magisk syn! På slutten av dagen kan vi nyte solnedgangen over Preah Rup-templet før vi drar tilbake til hotellet. (Frokost og lunsj inkludert)

Dag 16. Siem Reap – Skandinavia

Transport til flyplassen for fly hjem til Skandinavia. (Frokost og måltid på flyreisen inkludert)

Reisen kan med fordel forlenges med ekstra dager med sol og bading i Sihanoukville/Koh Rong Island.

Se priser & forespørsler om tilbud
Se priser & forespørsler om tilbud