En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Kungen möter Netanyahu

Kungen möter Netanyahu


AMMAN – Hans Majestät kung Abdullah på torsdagen träffade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och diskuterade den senaste utvecklingen i fredsprocessen i ljuset av de pågående palestinska – israeliska förhandlingar .

Betonar vikten av tidsfaktorn , som kallas monarken för att gripa den aktuella tillfället och bygga på insatser som utövas av USA: s utrikesminister John Kerry för att uppnå konkreta framsteg i fredssamtalen , enligt en Royal Court uttalande .

Han underströk behovet av att förhandlingarna ska leda till upprättandet av en livskraftig och självständig palestinsk stat inom 1967 års linjer som lever sida vid sida med Israel , med östra Jerusalem som huvudstad . Den lösning på konflikten , han upprepade , skulle komma enligt de internationella resolutioner 2002 arabiska fredsinitiativet och de två statliga formel .

Kung Abdullah betonade att Jordaniens högre räntor , särskilt de som rör de frågor som slutläges är » på toppen av våra prioriteringar » , uppmanar alla berörda parter att arbeta för en övergripande och rättvis fred genom att se den rätta atmosfären som gör fredssamtal framgångsrik .

Kungens möte med Netanyahu kommer efter hans senaste samtal med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas och Kerry som en del som de pågående samråd och samordning i insatserna för att uppnå fred , läsa uttalandet .

 

Utforsk lignende

Blogginnlegg